Кількість
|
Вартість
|
||
|
СКЛАД
Цефокел 50 мг/мл містить: 50 мг цефтіофуру (як гідрохлорид), етилу олеату до 1 мл
ФАРМАКОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ
Цефтіофур гідрохлорид належить до групи цефалоспоринових антибіотиків третього покоління та характеризується широким спектром бактерицидної дії щодо грампозитивних і грамнегативних бактерій, включаючи види, які продукують бета-лактамазу, а також окремих анаеробів.
ЗАСТОСУВАННАЯ
У ВРХ:
для лікування бактеріальних респіраторних захворювань, пов’язаних з Pasteurella haemolytica (Mannheimia spp.), Pasteurella multocida та Haemophilus somnus.
Для лікування гострого міжпальцевого некробактеріозу (гнійний пододерматит, копитна гниль), пов’язаного з Fusobacterium necrophorum та Bacteroides melaninogenicus (Porphyromonas asaccharolytica).
Для лікування бактеріального компоненту гострого післяпологового метриту протягом 10 діб після отелу, пов’язаного з Escherichia coli, Arcanobacterium pyogenes та Fusobacterium necrophorum.
У свиней:
для лікування бактеріального респіраторного захворювання, пов’язаного з Pasteurella multocida, Actinobacillus pleuropneumoniae та Streptococcus suis
ДОЗУВАННЯ
ВРХ:
- Респіраторне захворювання: 1 мг цефтіофуру/кг м.т./доба потягом 3-5 діб у вигляді підкірної ін’єкції, тобто 1 мл/50 кг м.т. в кожній ін’єкції.
- Гострий міжпальцевий некробактеріоз: 1 мг/кг м.т./доба протягом 3 діб у вигляді підшкірної ін’єкції, тобто 1 мл/50 кг м.т. в кожній ін’єкції.
- Гострий післяпологовий метрит протягом 10 діб після отелу: 1 мг/кг м.т./доба протягом 5 послідовних діб у вигляді підшкірних ін’єкцій, тобто 1 мл/50 кг м.т. в кожній ін’єкції.
Свині:
- 3 мг цефтіофуру/кг м.т./доба протягом 3 діб у вигляді внутрішньом’язових ін’єкцій, тобто 1 мл/16 кг м.т. в кожній ін’єкції.
Наступні ін’єкції слід давати в різні місця.
У випадку гострого післяпологового метриту іноді необхідна додатково підтримуюча терапія.
ПРОТИПОКАЗАННЯ
Не застосовувати тваринам з відомою підвищеною чутливістю до цефтіофуру та інших бета-лактамних антибіотиків. Не вводити внутрішньовенно.
КАРЕНЦІЯ
- ВРХ (м’ясо та субпродукти): 8 діб
- ВРХ (молоко): 0 діб
- Свині (м’ясо та субпродукти): 5 діб